Cu aceeași măsură cu care măsurați, veți fi măsurați și voi; ba chiar vi se va da în plus!

Joi din săptămâna a 3-a de peste an – 30 ianuarie 2020

Bună ziua, lume!

Bună ziua, lume! Astăzi Învățătorul ne avertizează cu aceste cuvinte: „Cu aceeași măsură cu care măsurați, veți fi măsurați și voi; ba chiar vi se va da în plus! Căci celui care are i se va da, iar celui care nu are i se va lua și ceea ce are” (Marcu 4,21-25). S-au spus tot felul de ciudățenii în legătură cu aceste cuvinte. Le-am folosit și pentru a ne justifica dorințele mici de răzbunare (reprimate pentru a salva aparențele). Cu toate acestea, Învățătorul spune ceva mult mai simplu. Le indică alor săi calea către plinătatea vieții: dacă ești capabil să comunici viață, iubire, tot ceea ce generează viață, atunci Tatăl-Mamă va multiplica, va face să devină și mai puternică această capacitate a ta. Dacă trăiești sub însemnul dăruirii, vei primi chiar mai mult decât ceea ce ai dăruit. Dacă sterilizezi această capacitate de a iubi și de a genera viață, inerentă fiecărei ființe umane, atunci ea se va usca în tine asemenea unui izvor secat. Este stilul de viață propus de Învățător celor care îl urmează, este stilul de viață pe care l-a adoptat El însuși, este modul de viață al Tatălui-Mamă. Ne revine nouă să alegem această propunere sau nu. O îmbrățișare tuturor. Viață fericită!

Pr. Luciano Locatelli

Sursa: Il Popolo della Senape

Marcu 4,21-25

În acel timp, Isus le-a spus mulțimilor: «Oare se aduce o candelă ca să fie pusă sub obroc sau sub pat? Nu ca să fie pusă pe candelabru? Căci nu este nimic ascuns care să nu fie descoperit și nimic nu este secret care să nu vină la lumină. Dacă cineva are urechi pentru a asculta, să asculte!».

Apoi le-a spus: «Fiți atenți ce auziți: cu măsura cu care măsurați vi se va măsura și vi se va da în plus! Căci celui care are i se va da, iar celui care nu are i se va lua și ceea ce are».

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *